Glutenfritt
/ Celiaki
- Vilka fördelar får du, som är glutenallergiker,
när du skaffar dig en hemmakvarn?
1.
Med
hemmakvarnen kan du, som har celiaki eller lagar mat åt
en gluten-allergiker, själv bestämma vilka glutenfria
ingredienser du vill blanda och mala till färskt mjöl,
gryn eller flingor. Hemmakvarnen klarar de vanligaste ingredienserna
i glutenfria mjölblandningar t. ex. quinoa, majs, bovete,
kikärter, soja, ris och hirs eller andra glutenfria, torra
och inte för oljiga frön. Mycket hårda produkter
som quinoa eller kikärter mals lämpligen i två
steg, först grovt och sedan fint.
2.
Med hemmakvarnen skaffar du dig full kontroll över kvaliteten
av de råvaror, som skall ingå i din dagliga föda.
3.
Med hemmakvarnen kontrollerar du förutom kvaliteten också
matpriserna. Du köper de glutenfria basvarorna i obehandlat
skick mycket billigare jämfört med affärernas relativt
dyra färdiga specialprodukter och specialblandningar för
glutenallergiker.
Observera: När du har bestämt dig och beställer
Hemmakvarnen som skall användas för glutenfri matlagning,
skall "glutenfri" anges vid order, så att den
beställda kvarnen endast skall provmalas med majs eller ris
innan leverans från fabrik (tillverkaren märker dessa
Hemmakvarnar sedan med "glutenfritt"). Därmed garanteras
att inga spår av gluten kan finnas i den till glutenallergikern
levererade Hemmakvarnen. Hemmakvarnen bör sedan endast användas
för malning av glutenfria produkter.
För
ytterligare info rekomenderar vi www.allergimat.com.
©
2004 Tollros International AB Finnbergsvägen 62
S-13131 NACKA Org.Nr 556439-4335
+46(0)8-6630889
|